Форум савеза ДЕЛИЈЕ СЕВЕР


You are not connected. Please login or register

НАША ПРИЧА - после десетогодишњице Барија

Go down  Порука [Страна 1 of 1]

ULTRA

ULTRA
Admin
У Купу Уефа 2002. године у првом колу био је Кјево из Вероне. Одлична кореографија на северној трибини, шеталица 30х30 са победником, црвене и беле штрафте у позадини и парола " Wе аре тхе wиннерс тонигхт " (Вечерас смо ми победници"). Нерешен резултат 0:0 давао је шансе за пролаз. У Верону из Београда стиже преко 200 навијача, уз навијаче из дијаспоре коп је бројао око 700 људи. Одлично издање, компактан коп, константно навијање, мали барјаци и заставе на две мотке, упаљених 50 бакљи уз ограду. Током утакмице уз громогласно навијање константно је паљена пиротехника. Победом од 2:0 Кијево је избачен, а наш наредни противник је био такође из Италије - римски Лацио.
Овога пута Италијани не дају визе, свега десетак навијача из Београда одлази у Рим. Иако није било београдске екипе на трибинама Олимпика Звезда је имала подршку од око 300 навијача из дијаспоре. На Олимпику добра бакљада и навијање, највише заслугом Звездиних навијачких група из дијаспоре Ултра Клан и Ортходоx Боyс . Те групе су сачињене искључиво од момака из Европе који капирају фазон и спремни су да се укључе у све навијачке активности севера. Пре свега њиховим радом (фанзин, флајери...) учињено је доста на култивацији Звездаша из Европе. Такође много пута су се истакли и у самосталним акцијама: набавка пиротехнике, материјала за кореографије који није могуће наћи у земљи, и у многим другим врстама навијачких акција.
Реванш у Београду, препуна Маракана, велика шеталица трапезастог облика према секторима на Маракани, на којој је Астерикс у Звездином дресу како удара римског легионара. Са стране сребрне фолије, а на истоку и западу бакље у првом реду. Спектакл за памћење.

У пролећном делу, због катастрофалних резултата клуба (19 бодова мање од првопласираног), остала је једино упамћена утакмица финала националног Купа коју смо изгубили.
Наравно да је не памтимо по резултату већ по још једном нашем добром издању.
Ове сезоне изузетно активно се ишло на кошаркашке утакмице. Црвена Звезда је била учесник Јадранске Лиге, из недеље у недељу Пионир је био пун. Готово на свим утакмицма навијање је било веома добро, урађено је неколико кореографија, палио се велики број бакљи. Најпакленија атмосфера била је на утакмицама против хрватских клубова. У једном тренутку дошло је до конфликта на релацији управа - навијачи. Навијачи су наишли на велико неразумевање Управе клуба, после наводних инцидената на путу за Краљево, па је од следеће утакмице отпочела кампања "Један дан затвора - четвртина ћутања". О организованости наших група у иностранству говори и то да је акција наствљена и у Словенији. Овим бојкотом Делије су показале да не дају на себе, управи кошаркашког клуба је стављено на знање да не могу да окрену леђа Делијама над којима је тих дана спровођена невиђена тортура. Дошао је и финал фоур у Љубљани, полуфинална утакмица против Задра. Пут Љубљане преко Мађарске креће 100 Делија. Задржавање на Словеначкој граници од стране полиције довело је до кашњења на утакмицу, а тензија која је већ била на високом нивоу због тога што смо играли против хрвата је још више порасла. Негде на половини утакмице коначно стижемо до хале и приликом уласка у халу нервоза чини своје. Исхитрено се пали пар бакљи које полећу ка навијачима Задра. Једна бакља завршава на терену и утакмица се прекида. Делегати су били одлучни, уколико Звезда не жели да буде дисквалификована
Делије морају напоље. У том тренутку положен је велики испит зрелости где је показано да је једино клуб изнад групе.

Утакмицом против Ниструа из Молдавије почиње сезона 2003/2004. Изиритирани бодовном разликом од прошле сезоне Делије су кореграфијом упутиле јасну поруку клубу. Шеталица на којој се налазио сат са казаљкама на "пет до дванаест" и на огради порука "Крајње је време да се ка титули крене".
Ово као да је био стимуланс за играче који нису имали милости према Молдавском клубу.
Резултат на крају је био 5:0. На реванш у молдавски главни град Кишињев је отишло 50 Делија, који су посматрали резултатски крајње небитну утакмицу. Ове сезоне забележено је и можда најбројније гостовање у Црној Гори, где је око 400 Делија, од којих већина из Београда, отишло на утакмицу против Кома.
Противник Звезде у првом колу Купа УЕФА био је дански Одензе. На гостовање у Данску путовало је око 150 навијача из Београда. Да нисмо савршени и да и ми грешимо показали смо на овој утакмици, где су нам ствари измакле контроли. Уместо да је почетак утакмице обележила лепа бакљада, од стране наших група из иностранства, догодило се то да већина од 150 бакљи заврши у терену. Наш клуб је нашом грешком платио велику казну због тога.
Реванш утакмица доноси новитет на нашу трибину. Група Белграде Боyс самостално одрађује кореографију преко целог севера. У средишњим секторима картонима је урађен грб Београда, док је са стране, такође картонима, писало БОYС . Своју љубав према Звезди и Београду исказали су паролом "Са нама и у нама Звездо живиш ти". Фантастично навијање и победа у последњим тренуцима учинили су да се овај меч памти.
У паузи између два кола Купа УЕФА задат је домаћи задатак осталим групама и то у Железнику и на Карабурми. На обе утакмице Делије су уприличиле кореографије које су се до тада могле видети само на већим утакмицама. У Железнику је око 1.500 Делија носило црвене и беле маркере током целе утакмице. Киша и лоше време нису могли да покваре одлично навијање Делија. Посебно можемо бити поносни на поруку са утакмице на Карабурми која је још више ујединила водеће групе севера... "Најјаче групе града за тебе боре се сада". На тој утакмици подељени су плакати на којима су писала имена водећих група севера, и од стиропора су урађени грбови екипа.

Европско такмичење се наставља гостовањем у норвешком Трондхајму против Розенборга. Стотинак Делија из Београда бодрило је Звезду на овој утакмици. На реванш мечу Север је кореографијом "Дај гол" покушао да дозове пролазак у следеће коло. На жалост север није толики да би могло да се напише "и не примите гол".

Прослава јесење титуле довела је око 5.000 људи на север који нису штедели ни грло ни дланове да се на најбољи начин захвале свом тиму.
Због добрих резултата клуба и одличног рада северне трибине у пролећном делу расло је интересовање за Звездине утакмице. Тако да сте на Кому, Зети, Обилићу, Земуну... могли затећи више хиљада људи на трибини. Север је на мањим утакмицама постао далеко активнији. Озвучење, барјаци, заставе на две мотке, пиротехника... су само неки од показатеља који нас одвајају од остатака наше навијачке сцене. Посебно треба издвојити утакмицу са Земуном која се десила у незгодном тренутку за наш народ на Косову. У знак подршке један део Делија се упутио на Косово, док је на овој утакмици од димова направљена српска тробојка испод које је стајао натпис "И наш глас за Косова спас".
Треба напоменути да се у првом полувремену није навијало у знак жалости за настрадалим Србима на Косову тих дана. Ова сезона исто ће бити запамћена по масовним гостовањима Делија и по изванредној прослави титуле на утакмицама против Војводине и против Сартида у Смедереву, где су Делије опет показале своје умеће и оригиналност. На обе утакмице пиротехника је паљена у великим количинама, а пут Смедерева Делије су кренуле са три брода.
Све у свему сезона за памћење по много чему.


_________________
НАША ПРИЧА - после десетогодишњице Барија Zvezda12
http://delijesever.forumsc.net

Назад на врх  Порука [Страна 1 of 1]

Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму